Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pomozi.ba

Danas u Sarajevu ”Bazar dobre volje”: Prikupljena sredstva namijenjena za dječije užine

pomozi ba – bazar

Sredstva će biti usmjerena prvenstveno u projekt “Užine”, u sklopu kojeg humanitarna organizacija ”Pomozi.ba” osigurava užine za djecu čiji roditelji nisu u mogućnosti izdvojiti mjesečno 10 KM kako bi njihovi mališani imali obrok u školama

U prostorijama Udruženja ”Pomozi.ba“ u Sarajevu jutros je počeo humanitarni ”Bazar dobre volje”, a kojeg su i ovaj put podržali brojni građani, javlja Anadolu Agency (AA).

Maja Arslanagić, PR Udruženja ”Pomozi.ba“, kazala je kako humanitarni bazar tradicionalno organiziraju jedne subote u mjesecu.

Kao i svaki put do sada cijene knjiga, odjeće, obuće, nakita, kućnih potrepština, igračaka i drugih stvari su simbolične, počevši već od 0,50 KM.

”Mi smo već sada zadovoljni. Za samo nekoliko sati jako puno ljudi je prošlo kroz naše prostorije. Nadamo se da će tako ostati i do zatvaranja. Sav novac će biti namijenjen za projekat ‘Užine’. Radi se o projektu u sklopu kojeg se mi trudimo da obezbijedimo što veći broj užina za djecu iz socijalno ugroženih područja iz ruralnih dijelova BiH, gdje ti roditelji zaista nisu u mogućnosti izdvojiti ni 10 KM, koliko je potrebno da njihovi mališani svaki dan imaju školsku užinu“, rekla je Arslanagić.

Projektom je obuhvaćeno 1.500 mališana, a nadaju se da će moći pomoći i većem broju djece.

Pojasnila je kako taj projekt svi mogu podržati i pored bazara, pozivom na broj 17002, kojim se doniraju 2 KM, za četiri užine.

Projekt je moguće podržati i donacijama na račune humanitarne organizacije ”Pomozi.ba“.

Posjetioci mogu kupiti niz zanimljivih stvari po niskim cijenama i time pomoći nekome, ali i donirati sve ono što im ne treba, a što se može koristiti u narednim bazarima.

Adresa organizacije ”Pomozi.ba” je Dr. Fetaha Bećirbegovića 8, a bazar će trajati do 16 sati.