BiH

kraj blokade?

Šarović: Napravili smo pomak s ”mrtve tačke“, sjednica Parlamenta BiH naredne sedmice

16/11/2019

Naš cilj da odblokiramo rad Parlamentarne skupštine BiH i omogućimo da poslanici rade svoj posao je postignut, izjavio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i predsjednik SDS-a Mirko Šarović

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je kako je napravljen pomak s ”mrve tačke” i očekuju da će sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biti zakazana naredne sedmice, javlja Anadolu Agenchy (AA).

”Naš cilj da odblokiramo rad Parlamentarne skupštine BiH i omogućimo da poslanici rade svoj posao je postignut. Napravili smo veliki pomak s ‘mrtve tačke’ i očekujemo da će sjednica biti zakazana već naredne sedmice“, izjavio je Šarović i dodao:

”SNSD-ovo popunjavanje komisija je dokaz da smo bili u pravu, a dostavljanje njihovih imena neće uticati na naše odluke”.

Istakao je kako se izmjene Poslovnika Predstavničkog doma PS BiH odnose, ne samo na ovaj slučaj, već i na svaku buduću situaciju i pokušaje eventualnih opstrukcija, sličnih ovima koje su da sada imali.

Dodao je da će se ovim Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH omogućiti da radi, umjesto da se kao do sada, koristi isključivo za ucjene i uskostranačke interese jedne političe opcije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.