Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bevanda: Raspodijeljeni prihodi od cestarina

BiH

bevanda novalic zvizdic cvijanovic

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UINO) BiH donio je danas odluku o raspodjeli prihoda od cestarina za autoceste gdje je više godina stajalo 22.707.000 KM, izjavio je danas u Banjaluci Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH i predsjednik Upravnog odbora.

“Donijeli smo odluku po kojoj 13.397.000 pripada Federaciji BIH, 8.855.000 Republici Srpskoj i dva posto Brčko distriktu”, kazao je Bevanda.

Prema njegovim riječima, danas su, da ne bi imali više blokade, zadužili sami sebe da za iduću sjednicu naprave krajnju odluku koja više neće biti privremenog karaktera, dakle, novac neće više stajati bez kamatnih prinosa na računima.

Upravni odbor UINO BiH usvojio je danas Odluku o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstevnog računa za treći kvartal 2015. godine.

“Nešto je izmijenjena u odnosu na prethodne, sada Federaciju BiH ima 63,85 odsto, Republika Srpska 32,60 odsto, dok Brčko distrikt ima fiksirano 3,55 odsto”, kazao je Bevanda.

Dogovoren je i novi sistem rada, pri čemu će se na svakoj sjednici koja će se održavati jednom mjesečno analizirati aktuelno stanje u Upravi, donijeta je i odluka o troškovima pregleda roba izvan mjesta rada, usvojen je srednjoročni plan uprave i druge tehničke odluke.