BiH

štab za vanredne situacije

Bez nastave u RS-u u sedmici nakon izbora

06/11/2020
FOTO: Ilustracija

Republički štab za vanredne situacije danas je donio odluku kojom se od 16. novembra do 20. novembra obustavlja vaspitno-obrazovni rad u prostorijama svih osnovnih i srednjih škola u RS-u i JU "Dom učenika" Doboj, usljed potrebe dezinfekcije prostorija zbog korištenja školskih prostorija kao biračkih mjesta

Republički štab za vanredne situacije bh. entiteta Republika Srpska na današnjoj sjednici donio je zaključak kojim se u periodu od 16. novembra do 20. novembra obustavlja vaspitno-obrazovni rad u prostorijama svih osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj i JU “Dom učenika” Doboj, usljed potrebe dezinfekcije prostorija zbog organizovanja lokalnih izbora 2020. godine i korištenja školskih prostorija kao biračkih mjesta, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je navedeno u Zaključku, sve osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj su dužne da u periodu od 16. novembra do 20. novembra 2020. godine, organizuju nastavu na daljinu, korištenjem sredstava elektronske komunikacije.

“Republički štab za vanredne situacije zadužio je Republičku upravu civilne zaštite Republike Srpske da dezinfikuje prostorije školskih objekata, te JU ‘Dom učenika’ Doboj, koji će biti korišteni kao biračka mjesta, zbog zaštite zdravlja učenika i zaposlenih u navedenim ustanovama”, navodi se u saopštenju iz Vlade RS.

Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod zaduženi su da obezbijede podršku za odvijanje nastave na daljinu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.