Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Bišćani spas od vrućine našli kraj hladne Une (FOTO)

21/07/2015

Usred ljetnih vrelina, Bišćani su spas od vrućine danas potražili pored uvijek hladne rijeke Une, o kojoj se mnogo pričalo posljednjih dana usljed odluke o davanju saglasnosti za mini hidrocentralu u Nacionalnom parku Una. U četvrtak bi trebala biti održana vanredna sjednica Gradskog vijeća Bihaća na kojoj bi gradonačelnik Emdžad Galijašević trebao predložiti poništenje sporne odluke o gradnji HE.

Bišćane koje smo danas zatekli na obalama Une kažu kako je to prirodni biser koji treba sačuvati.

“Una je biser i svi je trebamo čuvati. O hidrocentrali ne želimo govoriti, a još manje o politici. Ali, evo, vidite, Gradsko vijeće je donijelo zabranu da se pije alkohol na obalama Une, a opet sinoć je ostalo tone i tone flaša i smeća”, kazali su građani koji su se samoinicijativno organizirali da očiste obale Une.

Kažu da Unu čiste svake godine i ne želeći se predstavljati, ističu da se radi o “igračima bele pored Une”.

Uz Unu samo zatekli i kupače koji su nam kazali da je danas u vodi oko 15 stepeni. O hidrocentralama na Uni među građani koji su potražili rashlađenje uz njene obale ne žele pričati. Svi su čuli da će odluka biti povučena i sad čekaju da se to dogodi.

“Nemojte nas to pitati, ovdje smo došli da se odmorimo od svega, uživajte u tišini i žuboru, ili slobodno produžite”, kazali su mladići na jednom od brojnih riječnih otočića.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.