Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

igor radojičić

Bivši bliski saradnik Milorada Dodika osniva stranku

radojicic
Foto: Pixsell/Arhiv
Igor Radojičić

Još nije poznato šta je plan bivšeg gradonačelnika Banje Luke

Inicijativni odbor političke organizacije “Svojim putem-Igor Radojičić” održan je jučer, 12. aprila u Banjoj Luci, čime je praktično ozvaničeno ono sto je sam Radojičić najavio.

Inicijativni odbor okupio je oko 60 ljudi, uglavnom nepoznatih široj javnosti, a kako nezvanično saznaju Nezavisne novine ova politička organizacija u narednim danima biće i zvanično upisana u sudu.

Još nije poznato šta je plan bivšeg gradonačelnika Banje Luke, koji je na toj poziciji bio od 2016. do 2020. godine, kada ga je zamijenio aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković.

Vrijedi istaći i da je Radojičić 2022. godine isključen iz SNSD-a zbog ‘neaktivnosti’, a i tada je istakao da je poslije napuštanja mjesta gradonačelnika prestao da se aktivno uključuje u politiku.

Također, nije poznato da li će Radojičić biti kandidat na Lokalnim izborima, koji se u oktobru ove godine održavaju u Bosni i Hercegovini. Za mjesto gradonačelnika Banja Luke su se već kandidovali Stanivuković i Nikola Šobot (SNSD), dok se smatra da će na izbore izaći i Jelena Trivić.