Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sa deset kreveta

Bolnica u Novoj Biloj dobila zaseban odjel za oboljele od covida-19

covid odjel nova bila (1)

Uz odjel je smješten montažni objekt za boravak medicinskog osoblja kako bi u svakom trenutku jedna ekipa bila spremna za rad.

Odjel za oboljele od covida-19 s deset kreveta, respiratorima i ostalim medicinskim aparatima, u utorak je otvoren u bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj.

Odjel je odvojen od ostatka bolnice, a direktor bolnice Velimir Valjan kazao je novinarima da će omogućiti potpuno skrb za oboljele, bez opasnosti od širenja zaraze koronavirusa u ostatku bolnice.

– Imamo deset kreveta za intenzivnu skrb, što pacijentima omogućava mehaničku potporu i ventilaciju i terapiju kisikom. Uz još par sitnica, odjel od danas može primati pacijente – kazao je Valjan.

Uz odjel je smješten montažni objekt za boravak medicinskog osoblja kako bi u svakom trenutku jedna ekipa bila spremna za rad.

Ističući kako se nada da neće doći do situacije da odjel u kratkom periodu bude popunjen pacijentima kojima će trebati respiratori, Valjan je uputio molbu građanima da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera i preporuka.

– Moramo izbjeći situaciju da ovdje imamo veliki broj pacijenata u kratkom periodu. Nošenje maske, održavanje distance i izbjegavanje okupljanja su mali napori, jer je najgora situacija doći u ovaj krevet i biti na mehaničkoj ventilaciji – kazao je Valjan.

Bolnički odjel za oboljele od covida-19 obišao je i ministar zdravstva SBŽ-a Anto Matić koji je kazao da je županijska vlada dala značajnu potporu njegovom otvaranju.