Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Borci Tuzle obezbijedili novi krov za porodičnu kuću svog saborca

BiH

BORCi tuzla krov

Borci Tuzle obezbijedili su novi krov za porodičnu kuću svog saborca, demobilisanog borca ARBiH Nedžada Lukavicu u tuzlanskom naselju Solina.

Volonteri, dobrovoljci iz svih boračkih organizacija Grada Tuzle koje egzistiraju u sklopu Koordinacije boraca, iz vlastitih sredstava obezbijedili su novi crijep, stari skinuli, a novi postavili.

– Hvala im, iznenadili su me, nisam ovo zaista očekivao, posjetili su me kada sam došao sa operacije i ja sam im tek usput rekao da je moja velika želja zamijeniti dotrajali krov na kući jer sam nezaposlen, sam i nisam u mogućnosti to uraditi sam. Nije puno prošlo, a oni su danas tu da ispune moju želju – kazao je Lukavica.

Ovo je četvrta kuća koja je uporedo ovih dana djelimično ili u potpunosti sanirana zahvaljući Koordinaciji boraca Grada Tuzle.

– Lijep je osjećaj kada saniramo kuću po kuću i pronađemo one do kojih ne dopre pomoć za poboljšanje uslova života. Štedimo od sebe da bi mogli pomoći svojim saborcima, ne dijelimo ih po kategorijama već jednostavno to radimo s puno ljubavi i elana i kako stoje stvari nećemo stati na četiri kuće nego dok traje ova građevinska sezona možda uspijemo pomoći još nekome, zbog toga valjda i postojimo – kazao je sekretar organizacije RVI Grada Tuzla Nermin Marevac, saopćeno je iz Koordinacije boraca Tuzla.