Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Borenović: Dodik da se izvini zbog “crne knjige” SNSD-a

12/11/2016

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović očekuje da se predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izvini zato što, kako je naveo, “objavljuje takozvane crne knjige i targetira nepodobne načelnike, gradonačelnike i ljude koji pripadaju drugim političkim opcijama te na taj način pokazuje da on nije predsjednik svih građana”.

Borenović je ovo rekao nakon što su pojedini mediji objavili da je Dodik ranije naveo da Vlada RS-a neće pomagati općine u kojima nije pobijedila stranka na čijem je čelu, te da članovi Vlade neće imati bilo kakvu komunikaciju sa rukovodstvima tih lokalnih zajednica i da će SNSD napraviti tzv. crnu knjigu u koju će biti upisani svi oni koji su bilo kada na bilo koji način SNSD-u “napravili štetu”.

Lider PDP-a je danas na pres-konferenciji u Tesliću izrazio zabrinutost informacijom da ključni ljudi iz policijskih struktura ne komuniciraju sa načelnikom Teslića, u kojem je, smatra, narušena sigurnosna situacija.

U toj lokalnoj zajednici prije četiri dana je zapaljen automobil koji je koristio Radojica Todić, predsjednik Općinskog odbora PDP-a, ali to nisu jedini incidenti koji bi mogli imati i političku pozadinu.

– Pozivam policiju RS-a da hitno istraže ove nemile događaje i daju odgovor zašto se to dešava u Tesliću. Ako to ne urade brzo, sa razlogom ćemo sumnjati da je ovdje riječ o politički motivisanim napadima koji nas neće zaustaviti u našoj političkoj demokratskoj borbi – rekao je Borenović.

Ukoliko to izostane, Borenović najavljuje da će PDP na sastanku opozicionih stranaka naći rješenje kako da se bore protiv toga.

I načelnik općine Teslić Milan Miličević (SDS) osudio je paljenje automobila predsjednika teslićkog odbora PDP-a, ocijenivši ga kao posljednji u nizu događaja koji dodatno narušava već ugroženu sigurnost građana u ovoj lokalnoj zajednici.

Podsjetio je i da je to drugo paljenje vozila u protekla dva i po mjeseca u Tesliću, te da je uoči početka izborne kampanje zapaljeno vozilo odbornika SDS-a Nevena Majstorovića.

Miličević je pozvao policijske strukture da beskompromisno i nepristrasno privedu istragu do kraja i privedu počionioca i nalogodavca, bez obzira o kome je riječ.

Komentari