Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljena imena svih uhapšenih u akciji “Pravda”

BiH

akcija-pravda
Foto: I. Kralj

Pripadnici Federalne uprave policije i MUP-a Republike Srpske po nalogu Kantonalnog tužilaštva KS uhapsili su jučer 14 osoba.

Kako saznajemo uhapšeni su Samira Skorupan, Muamer Pita, Hajrudin Omerbegović, Suada Hadžić, Nihad Druškić, Muhamed Hadžiomerović, Emir Karača, Edina Mutevelić (vlasnica frizerskog salona), Lejla Cerić, Kemo Kapur, Alija Delimustafić, Edin Banović, Jusuf Škrijelj i Pero Vuković.

Akcija “Pravda” se nastavlja i očekuje se hapšenje još nekoliko osoba koje se dovode u vezi sa ovom grupom.

“Svi oni su predati u nadležnost Tužilaštva i bit će zadržani 24 sata. Nakon što ih ispita postupajući tužitelj, odlučit će o daljnjim mjerama. Bitno je napomenuti da se ova akcija nastavlja i izvjesno je hapšenje još nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa ovom organiziranom grupom”, kazala je Bavčić za N1.

Osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.

Inače, Tužilaštvo je u ovom predmetu istražne radnje provodilo u koordinaciji i sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Hrvatske (USKOK). Značajna saradnja ostvarena je i sa Upravom za organizovani i teški krmininal MUP-a RS, pri čemu je asistenciju pružila i Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

U kakvoj su vezi Delimustafić i Radeljaš?