Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Press konferencija PDP-a

Borenović potvrdio: Jelena Trivić bit će kandidatkinja za predsjednicu RS-a

trivic-pdp bntv

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je da je Trivić posvećena, ozbiljna i veoma odgovorna osoba

Jelena Trivić bit će kandidat PDP-a odnosno opozicije koju čini i SDS za predsjednicu Republike Srpske, potvrđeno je na današnjoj press konferenciji nakon sjednice Predsjedništva PDP.-a.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je da je Trivić posvećena, ozbiljna i veoma odgovorna osoba.

– Jelena je poštena i časna osoba koja voli Republiku Srpsku. U utvrđivanju ovako važne kandidature učestvovali su svi u PDP ali i građani, rekao je Borenović, koji je siguran da će odnijeti pobjedu i da će imati veliku podršku građana.

Član Predsjedništva PDP-a i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, rekao je da već godinama zajedno sa svojim saborcima, Jelena i on stoje na braniku pravih vrijednosti, slobode i prava da svakom građaninu ovdje bude bolje, kako u Banjaluci tako i u Republici Srpskoj.

– Kao Jelenin saborac u borbi protiv nakaradnog režima mogu reći da sam ponosan što smo oboje odbili priliku da mijenjamo stvari na bolje, nakon što smo godinama zajedno ukazivali na brojne anomalije u društvu, otkrivali afere, zajedno sa građaniam organizovali brojne proteste i vodili bitke sa režimom koji je 20 godina razobio ovaj narod. Nadam se da ćemo sa različitih frontova ponovo voditi zajedničke bitke, sa istim ciljem – bolji život naših građana, poručio je Stanivuković.

Uz riječi zahvalnosti, Jelena Trivić je rekla da joj je kandidatura čast i privilegija, kao i velika obaveza i odgovornost,

– Moj prioritet će biti borba protiv korupcije… Kriminal i korupcija su izjeli i razorili živote naroda i cijelih naših porodica u Republici Srpskoj. Korupcija je omogućila manjini da se enormno obogati, a najvećem broju pristojnih i vrijednih ljudi, korupcija je trasirala put u siromaštvo i odlazak iz naše Republike Srpske. Radiću za bolju i uspješniju Republiku Srpsku – kazala je Trivić, navodeći da neće voditi prljavu kampanju nego da će argumentima da se bori za bolju i uspješniju Republiku Srpsku.

Kazala je kako se od nje može očekivati nastavak iskrene i pravedne političke borbe.

– Ja ću voditi svijetlu i vedru kampanju, kampanju programa, a ne kampanju prljavština. Ja igram fer i pobjeđujem fer igrom, kaže Trivić.

U Partiji demokratskog progresa aktivni je član od februara 2016. godine i narodni je poslanik sadašnjeg saziva Narodne skupštine.