Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

aleksandar vučić

Bošnjaci nemaju pojma kakva će biti moja reakcija u srijedu kada u Beograd dođe Dodik

vucic bl

On je naveo da mu je je Dodik, kada je nedavno bio u posjeti Banjaluci, rekao da ima “određene ideje”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su potpuno besmislene optužbe SDA da ugrožava cjelovitost BiH.

Povodom tvrdnji SDA da “koordinisano djeluje sa vlastima Republike Srpske radi povezivanje RS i Kosova u aktuelnim pregovorima, što je nastavak agresije na BiH sa ciljem ugrožavanja njene cjelovitosti”, Vučić je rekao da je ovo potpuno besmisleno i da oni za ove tvrdnje nemaju ni jedan jedini dokaz.

“Na silu pokušavaju od prijatelja da naprave neprijatelja, što je velika greška. I to rade već dugo vremena, a ne od juče. Neću im biti neprijatelj šta god radili i kako god se ponašali i uvijek ću raditi na najboljim mogućim odnosima sa Bošnjacima”, rekao je Vučić.

On je naveo da Bošnjaci “nemaju pojma kakva će biti njegova reakcija u srijedu kada će na sastanak u Beograd doći srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanovićeva i premijer Radovan Višković kako bi razgovarali o dokumentima koje su mu ranije dostavili”.

“Dakle, nigdje to nisu mogli da čuju, jer nikome nisam govorio šta mislim o tome. Ja imam pitanje. Gdje ste vi to čuli od mene? Nisu prisluškivali tajne razgovore? To bi bio strašan prekršaj da jesu, a u tajnim razgovorima i da su prisluškivali, to nisu mogli da čuju”, rekao je Vučić.

On je naveo da mu je je Dodik, kada je nedavno bio u posjeti Banjaluci, rekao da ima “određene ideje”.

“Ja sam mu rekao dobro, ali te molim da dobro razmislite, da vidite sve i da mi pošaljete da mogu da se upoznam sa tim ukoliko tražite i očekujete nešto od Srbije. U suprotnom me ne zanima. Neću da se miješam u vaše unutrašnje stvari”, rekao je Vučić.

On kaže da mu je Dodik tada prenio da od Srbije očekuje određenu vrstu podrške i pomoći.

“Rekao sam mu da mi pošalje dokumente. I naravno da ću uvijek da sarađujem”, rekao je Vučić.

On je ponovio da je već dva puta pročitao dokument koji mu je dostavljen iz RS i da neće o njemu da se izjašnjava do razgovora sa rukovodstvom Republike Srpske.

“I to je sva moja uloga u tome”, rekao je Vučić i dodao da ne želi da ulazi u raspravu sa političkim partijama kojima pada rejting i koje bi željele da sebi dižu rejting tako što će im on odgovoriti.