BiH

Suđenje tužitelju

Božo Mihajlović nije došao na ročište: “Bio je na slavi, ne može voziti noću”

21/01/2020

Branilac Vlado Adamović je rekao da je Božo Mihajlović dan ranije bio na slavi na kojoj je prisustvovala rodbina iz cijele bivše Jugoslavije i da je tražio nekoga da ga preveze jer nije u prilici da sam vozi noću

Suđenje tužitelju Boži Mihajloviću, kojeg optužnica tereti za nesavjestan rad u službi, odgođeno je jer optuženi nije pristupio na ročište.

Branilac Vlado Adamović je rekao da je Božo Mihajlović dan ranije bio na slavi na kojoj je prisustvovala rodbina iz cijele bivše Jugoslavije i da je tražio nekoga da ga preveze jer nije u prilici da sam vozi noću.

“Radi se o objektivnim okolnostima. Zbog svog zdravstvenog stanja on nije u mogućnosti da vozi noću”, dodao je branilac.

Sutkinja Amela Huskić je kazala da to nisu nikakve objektivne okolnosti i da tim nije opravdan izostanak, te da će na naredno ročište optuženi biti priveden putem Sudske policije.

Mihajlovića optužnica tereti da je propustio da vrši nadzor nad radom daktilografkinje koja je prisvojila privremeno oduzeti novac iz više predmeta, u iznosu od preko 100.000 KM.

Nastavak suđenja je planiran za 4. februar.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.