Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučki novinar na Facebooku

Bursać: Ako bolje pogledate, vidjet ćete ko ustvari vrši nuždu pred džamijom

danel bursac

Jučer su mediji objavili fotografije na kojima se vidi kako Danel Rajković vrši veliku nuždu ispred džamije u Gacku, a za kojeg Sadet ef. Bilalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gacko, kaže da je psihički nestabilna osoba

SIPA je jutros na području Gacka uhapsila Danela Rajkovića (38), osumnjičenenog za krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

– Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je tokom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža, upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje, usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne prijetnje imamu džemata Bosanski Novi, prema kojem je upućivao prijetnje za život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove porodice – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Jučer su mediji objavili fotografije na kojima se vidi kako Danel Rajković vrši veliku nuždu ispred džamije u Gacku, a za kojeg Sadet ef. Bilalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gacko, kaže da je psihički nestabilna osoba.

Povodom ovog slučaja oglasio se i Dragan Bursać. Njegov komentar prenosimo u cjelosti.

“Na fotografiji vidite kako Danel Rajković vrši veliku nuždu ispred džamije u Gacku.

Ako malo bolje pogledate, to Tužilaštvo domaće vrši nuždu po svima nama i zdravom razumu.

Zašto?

Pa zato što je Danel Rajković pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je tijekom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža, upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje, usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne prijetnje imamu džemata Bosanki Novi, prema kojem je slao prijetnje za život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove porodice.

I ništa nije urađeno!

Pa to Rajković zajedno sa Tužilaštvom vrši nuždu i po džamiji i po zdravom razumu i po zemlji i po svima nama.

Može im se. Nekažnjeno”, napisao je Bursać.