Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dragan bursać

Bursać: Njemačka samo jednim potezom može Mili stvoriti probleme u dvorištu

dodik

Ali pazite, dovoljno je da Njemačka samo jednim potezom zatvori granice i eto Mili problema u dvorištu. A onda neka govori nevoljnicima, hajte u Rusiju i Krim na privremeni rad”, napisao je Bursać

Odlazeća ambasadorica Njemačke u BiH Christiane Hohmann poslala je zahtjev za oproštajni prijem kod predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Dodik je u pismu ambasadorici taj zahtjev odbio jer je nezadovoljan radom u njenom mandatu.

“Imajući u vidu da Vas, kao predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH, nisam ni primio u nastupnu posjetu, obavještavam Vas da ne mogu udovoljiti Vašem zahtjevu za oproštajnim susretom”, kaže Dodik na početku pisma.

On ističe da su njeni javni istupi i diplomatske aktivnosti tokom boravka u Sarajevu bili politički obojeni, subjektivni i diplomatski neprimjereni, a obećao je o tome “obavijestiti i najviše predstavnike Savezne Republike Njemačke”.

“Pored toga, kao ambasador Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini u protekle više od tri godine radili ste na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, a time i protiv same Bosne i Hercegovine i njenog Ustavom predviđenog uređenja. Kao predstavnik zemlje, koja na ovim prostorima nosi teško historijsko breme, očekivano je bilo da pokažete više razumijevanja i diplomatskog senzibiliteta u Vašem radu”, napisao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Tim povodom na ruštvenim mrežama oglasio se i pisac i kolumnista Dragan Bursać:

“Dodik odbio da primi njemačku ambasadoricu.

To je znate ona zemlja što je sa stotinama miliona maraka pomogla svima nama da ne budemo baš Somalija. To je ona zemlja što je ovih dana izdvojila preko 10 miliona evra za kanalizaciju u Bos. Gradišci, da Dodikov kraj ne vonja po govnima. To je ona zemlja koja prima silne ekonomske izbjeglice koje bježe od Dodikovog režima. To je ona zemlja koja je u paketu sa pet ostalih najmoćnijih u konačnici stvorila Dodika.

Dakle, Milorad Dodik bi trebao da ustane svaki put kad se pomene Njemačka, a ne da krkanski i kabadahijski odbija sastanak sa ambasadoricom ove zemlje.

Da, Dodik već duže vrijeme sere i jede iz iste posudice, no dosad jedino i isključivo narod trpi svinjarije.

Ali pazite, dovoljno je da Njemačka samo jednim potezom zatvori granice i eto Mili problema u dvorištu. A onda neka govori nevoljnicima, hajte u Rusiju i Krim na privremeni rad”, napisao je Bursać.