Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučki novinar

Bursać o tome da Đukanovića proglase nepoželjnim u Banjaluci: To je stvar kućnog odgoja

bursac milo

“U ovoj i ovakvoj Banjaluci, nepoželjni su odavno Bošnjaci, Hrvati, djeca iz tzv. mješovitih brakova, nepoželjni su pacifisti, nepoželjni su roditelji ubijenog Davida Dragičevića zajedno sa mrtvim Davidom i ljudima koji traže pravdu”

Predsjednik malo poznatog i prodesničarskog Udruženja građana “Petrićevac” Pavle Knežević predao je Gradskoj upravi Banjaluka inicijativu da se Milo Đukanović proglasi personom non grata u Banjaluci.

Kako je rekao gradonačelniku Igoru Radojičiću, “Banjaluka je srpska prijestonica zapadno od Drine u kojoj živi 185.000 stanovnika, od čega najviše Srba i da je sada prilika da se pokaže da je ovaj grad bastion nacionalne svijesti”.

Na ovo je reagovao i banjalučki novinar Dragan Bursać čiju objavju na društvenim mrežama objavljujemo u cjelosti.

“Stvar kućnog odgoja!

Čujem, Banjaluka hoće da proglasi Mila Đukanovića personom non gratom!?

U ovoj i ovakvoj Banjaluci, nepoželjni su odavno Bošnjaci, Hrvati, djeca iz tzv. mješovitih brakova, nepoželjni su pacifisti, nepoželjni su roditelji ubijenog Davida Dragičevića zajedno sa mrtvim Davidom i ljudima koji traže pravdu.

Nepoželjni su antifašisti, nepoželjni su partizani, nepoželjni su obrazovani, nepoželjni su slobodoumni, nepoželjni su kritičari režima, nepoželjni su aktivisti, nepoželjni su pravi novinari…

Nepoželjni su Srbi koji misle svojom glavom. Nepoželjan je Šušnica, Puhalo, Bursać… Nepoželjne su džamije, nepoželjne su sekularne škole, nepoželjno je višedimenzinalno razmišljanje. Nepoželjna je dobrota i ljepota različitosti, nepoželjna je tolerancija i poštivanje tuđeg mišljenja…

U ovoj i ovakvoj Banjaluci, sve mi se čini, a znam to dobro-biti nepoželjan, to je stvar kućnog odgoja i dobrog vaspitanja! Biti nepoželjan-to je imperativ normalnog čovjeka!”