BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda

Čampara: Uvijek ima primjedbi, ali je dobro da FBiH ima usvojen budžet

11/01/2021

Što se tiče zaduženja kod Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), nada se da će bh. vlasti pokušati naći rješenje, a ako se to ne dogodi pokušat će se naći neka druga rješenja, odnosno zaduženja putem nekih drugih finansijskih institucija

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Aljoša Čampara naglasio je da je prirodno da uvijek ima primjedbi na budžet, te da se ne mogu ispuniti “želje” svih sudionika koji učestvuju u kreiranju I trošenju budžeta, ali da je dobro da Federacija ima usvojen ovaj dokument.

– Nemam posebnih zamjerki, ali vidjet ćemo ukupnu situaciju koja je izazvana pandemijom. Mislim da neće biti punjenje budžeta kao što smo imali prethodnih godina, ali moramo sve učiniti i fokus nam mora biti na borbi protiv pandemije te na privrednim aktivnostima i na pokušaju spašavanja radnih mjesta – kazao je Čampara.

Što se tiče zaduženja kod Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), nada se da će bh. vlasti pokušati naći rješenje, a ako se to ne dogodi pokušat će se naći neka druga rješenja, odnosno zaduženja putem nekih drugih finansijskih institucija.

Mišljenja je da Federacija nije prezadužena, te da je odgovorna za servisiranje vanjskog duga.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.