BiH

Prijavio ga Transparency International

Čavić o tome da je u sukobu interesa: Neka svi rade svoj posao

13/03/2019

TI BiH je uputio prijavu komisiji za odlučivanje o sukobu interesa protiv Čavića, jer istovremeno obavlja funkcije v.d. direktora Javnog preduzaća „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka i poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske

Neka svi rade svoj posao u skladu sa zakonom – kratko je rekao poslanik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragana Čavić, reagujući na prijavu Transparency Internationala u Bosni i Hercegovini (TI BiH) da je u sukobu interesa zbog nespojivosti funkcija izabranog predstavnika i direktora javnog preduzeća.

TI BiH je uputio prijavu komisiji za odlučivanje o sukobu interesa protiv Čavića, jer istovremeno obavlja funkcije v.d. direktora Javnog preduzaća „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka i poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

– Zakon o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine kao i Zakon o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske propisuju nespojivost funkcija direktora javnog preduzeća i izabranog predstavnika u vrijeme dok vrše javnu funkciju i šest, odnosno tri mjeseca nakon prestanka javne funkcije – tvrde iz TI.

Prijavu su uputili i protiv Nenada Nešića, jer istovremeno obavlja funkciju v.d. direktora Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ d.o.o. Banja Luka i poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.