BiH

donesena odluka

Čedomir Jovanović proglašen počasnim građaninom Kantona Sarajevo

23/04/2020

U Odluci koju je danas verificirala Skupština ovog kantona, dodaje se da se počasnom građaninu dodjeljuje Povelja Kantona Sarajevo

Skupština Kantona Sarajevo, na prijedlog Odbora za javna priznanja Kantona Sarajevo, donijela je na današnjoj sjednici Odluku o proglašenju Čedomira Jovanovića, predsjednika Liberalno-demokratske partije Srbije, počasnim građaninom Kantona Sarajevo.

– Gospodin Čedomir Jovanović proglašava se počasnim građaninom Kantona Sarajevo zbog izuzetnih zasluga u širenju istine o dešavanjima u našoj zemlji i doprinosa razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti i tolerancije među ljudima različitih nacija, vjera i kultura – navodi se, između ostalog, u obrazloženju Odluke.

U Odluci koju je danas verificirala Skupština ovog kantona, dodaje se da se počasnom građaninu dodjeljuje Povelja Kantona Sarajevo.

– Posebno sam vezan za Sarajlije i Sarajevo. Svako od nas je na svoj način živio život, ali smo ga isto doživjeli i razumjeli. Zato na isti način dišemo, gledamo, govorimo. Nikad ništa nisam uradio očekujući zauzvrat bilo šta osim mira sa samim sobom, jer sebe ne moram da se stidim. Emocije koje me stižu, nikad prije nisam osjetio. Ovo mi je prvo priznanje u životu i pošteno je da je baš iz grada i od ljudi koji su simbol i mene samog – napisao je Jovanović na Facebooku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.