predsjedavajući Skupštine KS

Čelik zakazao održavanje sjednice Skupštine KS u Domu mladih

ks_celik_sjednica

Naglasio je da je propisano da se sjednice i radna tijela održavaju uz obavezno poštivanje higijensko-epidemioloških preporuka zavoda za javno zdravstvo FBiH i KS, kao i pod uvjetom da veličina prostora u kojem se održavaju omogućava provedbu navedenih mjera

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik zakazao je za srijedu održavanje 30. radne sjednice Skupštine, u Domu mladih Kulturno-sportskog centra Skenderija.

Podsjetio je da, s obzirom na to da se radi o zatvorenom prostoru u kojem će boraviti više od 30 ljudi, održavanje sjednica i radnih tijela Skupštine KS dozvoljeno je u skladu s Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS od 21. oktobra.

– Naime, Krizni štab je tog dana donio Naredbu kojom se iz tačke 1. ranije donesene Naredbe, od 12. oktobra 2020., a kojom je utvrđeno da u zatvorenom prostoru nije dozvoljeno okupljanje više od 30 ljudi, izuzima održavanje sjednica i radnih tijela Skupštine KS. Ta Naredba je donesena na osnovu Naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 15. oktobra 2020., tačke 11., kojom je omogućeno da se na ovakav način organizuju i održavaju sjednice i radna tijela Parlamenta FBiH – naveo je Čelik.

Naglasio je da je propisano da se sjednice i radna tijela održavaju uz obavezno poštivanje higijensko-epidemioloških preporuka zavoda za javno zdravstvo FBiH i KS, kao i pod uvjetom da veličina prostora u kojem se održavaju omogućava provedbu navedenih mjera.

Čelik je dodao da je rukovodiocima kantonalnih službi naloženo da poduzmu sve neophodne radnje kako bi bila osigurana provedba propisanih higijensko-epidemioloških preporuka tokom sutrašnje sjednice u Domu mladih, zbog čega je zajedno s njima danas i obišao taj prostor, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.