Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čengić: Tuzla Sarajevu može biti uzor za rješenje redukcija vode

irfan_cengic

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Irfan Čengić izjavio je da Tuzla Sarajevu može biti uzor za rješenje redukcija vode.

– Odgovornost za nedostatak vode u KS snose Vlada i Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija (ViK). Samo na višak zaposlenih potroši se više od 4,5 miliona KM, što je za 10 godina dovoljno da se kreditnim sredstvima riješe problemi vodovodne mreže – istaknuo je Čengić.

Dodao je i to da su Grad Tuzla i vlast u tom gradu pokazali kako se rješava problem redukcija vode i uspostavlja kvalitetno vodosnadbijevanje.

Čengić je naveo da je Vlada 2016. godine najavila rješavanje ovog problema u 2017. godini, a sada najavljuju da će riješiti problem 2018. godine, te da očekuje da će 2018. godine najaviti rješavanje ovog problema za 2019. godinu. Po njegovim riječima, nemoguće je da u ViK-u radi više od 700 radnika, od kojih su samo 50-tak radnici na terenu.

Prije nekoliko dana Općina Stari Grad, kako je dodao Čengić, finansirala je rekonstrukciju mreže na Sedreniku, a samo dva dana nakon završetka radova nove cijevi su pukle, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDP BiH.