Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Centar Sarajeva od sinoć bez vode zbog kvara na glavnoj cijevi

cijevi-vodovod

Centar Sarajeva od sinoć je bez vode. U kasnim večernjim satima došlo je do kvara na glavnoj cijevi profila 400 u ulici Obala Kulina Bana u centru Sarajeva.

Zbog isticanja velike količine vode radnici Vodovoda bili su prisiljeni zatvoriti vodu za dio grada od Skenderije do Baščarsije.

Radnici KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo cijelu noć su proveli na ulici pokušavajući riješiti kvar. Vode u centru Sarajeva još nema, a radnici rade na preusmjeravanju.

Kenan Đipa iz Službe za proizvodnju i distribuciju vode u KJKP ViK za Klix.ba je rekao da je problem u materijalu kojeg ovo preduzeće ni dobavljači koje su kontaktirali nemaju jer se radi o izuzetno starim cijevima.

– Još nismo uspjeli ništa uraditi. Ekipe sada rade na preusmjeravanja vode da barem Baščaršija dobije vodu. Područje od Narodnog pozorišta do Osnovne škole Safvet beg Bašagić i Kulovića ulica će ostati bez vode jer je to glavno čvorište koje je puklo tu – rekao je Đipa dodavši da kako bi Baščaršija trebala dobiti vodu do 12 sati.