BiH

Lukavica

Četiri korisnika imigracionog centra još uvijek u bjekstvu

12/03/2019

O njihovom bjekstvu su obaviješteni MUP Republike Srpske, MUP Kantona Sarajevo i terenski centri Službe

Devet od 15 korisnika imigracionog centra u Lukavici, koji su danas u 13.30 sati pokušali pobjeći, uhvaćeno je reakcijom službenika obezbjeđenja imigracionog centra Službe za poslove sa strancima, a naknadno su na širem pojasu oko tog centra uhvaćene još dvije osobe, državljani Libije.

Šest osoba je uspjelo preskočiti ogradu i uputiti se u nepoznatom pravcu. Radi se o osobama kojima je izrečena mjera protjerivanja i koji se nalaze u postupku readmisije. Navedene osobe nemaju utvrđen identitet, a prema njihovoj sopstvenoj izjavi, riječ je o tri državljanina Libije, dva državljanina Alžira i jednom državljaninu Sirije, saopćeno je iz Službe za poslove da strancima.

Za preostale četiri osobe potraga je u toku. O njihovom bjekstvu su obaviješteni MUP Republike Srpske, MUP Kantona Sarajevo i terenski centri Službe.

Služba za poslove sa strancima napominje da se ovdje ne radi o pet osoba koje bi mogle predstavljati prijetnju bezbjednosti BiH, a koje su stavljene pod nadzor u imigracioni centar i kojima je Služba donijela rješenje o protjerivanju i zabrani ulaska u BiH. Navedene osobe nisu učestvovale u pokušaju bijega i nalaze se pod nadzorom u imigracionom centru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.