Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velika tragedija

Četvero mladih iz Livna sahranjeni u krugu porodica na Uskrs

nesreca

Saobraćajna nesreća se dogodila nešto prije ponoći između četvrtka i petka na cesti koja povezuje Livno i Bosansko Grahovo

U teškoj nesreći kod Livna s četvrtka na petak poginulo je četvero mladih ljudi u dobi od 19 do 21 godine.

Pogreb je održan u nedjelju, u mjestu Strupnić za Jozu Matkovića, Slavicu i Vladu Vujeva, a Ivana Rimac sahranjena je u Čelebiću.

Naime, zbog pandemije koronavirusa pogrebi su se obavili u krugu najbližih, piše Avaz.

Saobraćajna nesreća se dogodila nešto prije ponoći između četvrtka i petka na cesti koja povezuje Livno i Bosansko Grahovo, kada su se direktno sudarili terenac Land Rover, za čijim je upravljačem bio 46-godišnjak iz Livna, i Golf koji je vozio 21-godišnjak, također iz Livna.

Na mjestu su poginuli vozač Golfa i 20-godišnja djevojka koja je bila na prednjem sjedištu, a drugo dvoje saputnika, mladić i djevojka, koji su bili na zadnjem sjedištu u tom automobilu, teško su povrijeđeni i tokom noći su preminuli u bolnici u Livnu, gdje su ih doktori bezuspješno pokušali spasiti.

Vozač Land Rovera teško je povrijeđen, a teške povrede zadobio je i 38-godišnjak koji je bio na suvozačkom mjestu u Land Roveru. O silini sudara svjedoče ostaci uništenog Golfa koji je prevrnut na krov, dok je terenski automobil oštećen na suvozačkoj strani.