Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cigarete i gorivo poskupljuju iza Nove godine?

BiH

cigarete

Do uvođenja nove akcize na naftne prerađevine čija bi sredstva bila namijenjena za autoputeve, te posebne akcize na pivo i cigarete koja bi bila namjenski prihod fondova zdravstvenog osiguranja, teško da će doći do kraja ove godine.

[yuzo_related]

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović usuglasili su se 9. septembra ove godine o tome, ali Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje još uvijek nije donio odluku o tome.

Pripremljeni su i tekstovi izmjena i dopuna potrebnih zakona, koji članovima Upravnog odbora UNO-a BiH i predstavnicima Ministarstava finansija trebaju poslužiti kao osnova pri usuglašavanju konačnih zakonskih prijedloga. Iz UNO-a BiH potvrdili su da su oni dobili zahtjev za dostavljanje dodatne analize.

Radna grupa donijela je određene zaključke i prijedloge i oni će biti razmatrani na prvoj idućoj sjednici UO-a UNO-a, koja bi trebala biti održana do kraja ovog mjeseca – kazala je za Nataša Krsman, portparolka Ministarstva financija BiH i Upravnog odbora UNO-a.