Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cirkus na pomolu: Zbog direktorske pozicije spremni blokirati usvajanje budžeta?!

mustafic1
Izet Mustafić

Na današnjem “brzinskom” sastanku KO SDA, premijera Huseina Rošića, ministara u Vladi USK-a iz reda SDA, članova Kantonalnog odbora i skupštinskih poslanika SDA donesena je odluka da se smijeni direktor RTVUSK-a Izet Mustafić, doznaje Fokus iz svojih izvora.

Kao i prije dva mjeseca kad su Mustafića pokušali žrtvovati zbog serijala “Svi zločini Fikreta Abdića” pod pritiskom Abdićevih Laburista i DF-a, i danas je smjena zatražena uz prijetnju opstanka skupštinske većine u kantonalnom parlamentu.

Kako tvrde naši izvori, Vlada i premijer Rošića su od DF-a, odnosno njihova dva zastupnika u Skupštini USK Ekrema Prošića i Farke Hodžića, dobili jasnu poruku; smjena Mustafića ako želite podršku DF-a za izglasavanje Budžeta USK-a za 2018. godinu.

“Odabran” je već i v.d. direktor, a radi se o Senudinu Jašareviću, dugogodišnjem zaposleniku RTVUSK-a.

Prošić i Hodžić

U igri je i rezervna opcija, a po njoj direktor RTVUSK-a Izet Mustafić treba da podnese sam ostavku da se ne dižu tenzije u javnosti, boračkim udruženjima, opoziciji u Skupštini USK-a i, najbitnije, medijima.

Jer, “prašina” koju su podigli mediji prije dva mjeseca kad je prvi put pokušana smjena direktora RTV USK, stopirala je Mustafićevu smjenu.

No, sada je u igri podrška budžetu. A, među radnike RTV USK-a je već plasirana priča, po kojoj će upravo oni na svojim džepovima osjetiti ukoliko Mustafić ne prihvati da se povuče ili ne bude smijenjen.

Pušili tokom rušenja Mustafića: SDA, SBB i DF igraju kako Abdićevi Laburisti sviraju