Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivša članica Predsjedništva SDA

Čolo: Kap koja je prelila čašu bio je post o Dini Konakoviću

Foto: Screenshot/ YouTube
Alma Čolo

“Ne razmišljam tako, ne mogu da nečiju kletvu dijelim na društvenim mrežama, niti da pristajem da sjedim sa ljudima koji to rade”, kaže bivša članica Predsjedništva SDA

Šta je bila kap koja je prelila čašu da napusti Stranku demokratske akcije u kojoj je provela 30 godina, odgovorila je Alma Čolo za N1, sada već bivša članica Predsjedništva SDA.

“Vidjela sam jedan post. Ima jedna žena, nisam je nikad upoznala, i o meni je jučer pisala, u ZDK-u. Ne znam čime se bavi. Objavila je za Dinu Konakovića – ‘Sjeme mu se zatrlo’. Onda sam vidjela da je taj post šerovan između članova SDA. Kao to je nešto čime treba da se ponosimo”, ispričala je Čolo, dodajući da je to bila posljednja kap u čaši koja se prelila.

“Ne razmišljam tako, ne mogu da nečiju kletvu dijelim na društvenim mrežama, niti da pristajem da sjedim sa ljudima koji to rade”, naglasila je.

Dobijala je, kaže, prijetnje i i uvrede, i dosta ranije, kao na primjer, da se “drži relanog sektora, da se makne iz politike, da joj tu nije mjesto, da stranka gubi sa njom, da je pencilin za Amora Mašovića, da je kvazi pravnik”.

“Moje obrazovanje je potpuno regularno, svi profesori mogu potvrditi kakav sam student bila, kakav čovjek i kakav pravnik”, govori Čolo.

Čolo razočarana

Napuštanje stranke je za nju, ističe, olakšanje, jer mjesecima je razmišljala o napuštanju stranke.

“Ako treba da radim sa ljudima koji tako misle o meni, to je pogubno za psihu, to je grozno za čovjeka. Vidim ja kakav je odnos bio prema meni i tokom izborne kampanje. Iz SDA će reći da su bili korektni prema mani, da sam bila nosilac liste, da sam izgubila izbore i normalno je da izlazim iz politike. Ja sam dobila najviše glasova od svih žena kandidata u SDA. Ukoliko je to mali razlog, ja onda tu nemam šta tražiti. Moje razočarenje potiče odatle”, kaže Čolo.

Ne vjeruje da će još ljudi podnijeti ostavku u SDA, jer se boje.

“Svi oni vjerovatno očekuju neke pozicije. Imam jako puno staža, moja karijera je u zalasku, kad bi neko rekao da idem na biro, ja bih otišla. Mogu tri godine, koliko mi je ostalo, završiti kao advokat ili u nekoj pravosudnoj instituciji, imam sve uslove”, rekla je Čolo.