BiH

Federalni zastupnik

Čolpa: BiH postaje COVID-19 geto, građani su osuđeni na čekanje

27/12/2020

Ili da pojednostavim, vraćamo vizni režim, jer su neke zemlje i prevoznici najavili da će za prevoz i ulazak u države biti potrebna potvrda o vakcinisanju - ističe Čolpa

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Nihad Čolpa smatra da je Bosna i Hercegovina, u vezi s vakcinacijom protiv koronavirusa, izgubila korak s vremenom

– I dok su države s kojima graničimo počele s imunizacijom stanovništva, građani BiH osuđeni su na čekanje. Bojim se da zadugo nećemo vidjeti vakcinu, i ako je vidimo, vjerovatno će biti neka hedija od prijateljskih zemalja i to u vrlo malim količinama, što nam neće pomoći da virus stavimo pod kontrolu ni tokom 2021. godine – upozorava Čolpa.

Također, upozorava da ukoliko vlast ostane “sjediti skrštenih ruku” BiH može ostati u nekoj vrsti COVID-19 geta.

– Ili da pojednostavim, vraćamo vizni režim, jer su neke zemlje i prevoznici najavili da će za prevoz i ulazak u države biti potrebna potvrda o vakcinisanju – ističe Čolpa.

Nesposobnost aktuelne vlasti, navodi Čolpa, najbolje se ogleda u tome da Bosna i Hercegovina postaje sabirni centar za migrante i nevakcinisane osobe.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.