Predsjednik HDZ-a

Čović najavljuje koaliciju sa SDA, priziva i SDP: “Zašto ne”

Iz BH bloka sinoć su poručili da će biti odlučujući faktor kada je riječ o izboru gradonačelnika Mostara ali i izmjenama Statuta Grada Mostara

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović još sinoć je otkrio da intenzivno razgovara sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem o Mostaru, govoreći o koaliranju i uspostavi vlasti nakon lokalnih izbora koji su održani u nedjelju nakon 12 godina. Već je najavio da će novi gradonačelnik Mostara biti Mario Kordić.

“Mi smo imali SDA za partnera zadnjih 12 godina, nijedna odluka se nije mogla donijeti bez dogovora dvije stranke. Ja sam rekao da intenzivno razgovaram sa Izetbegovićem i ja duboko vjerujem da na tragu tih razgovora koje vodimo, s tim da ćemo voditi razgovore i sa drugim opcijama u Mostaru i SDP-om zašto ne, koji na sličan način vide situaciju u Mostar. Ko želi evropski Mostar dobrodošao je da bude s nama u vlasti”, kazao je Čović.

On je također kazao da računa na koaliciju sa vijećnicima iz Koalicije Ostajte ovdje koju predvode SNSD i SDS.

Iz BH bloka sinoć su poručili da će biti odlučujući faktor kada je riječ o izboru gradonačelnika Mostara ali i izmjenama Statuta Grada Mostara. Iz Koalicije za Mostar koja okuplja pet stranaka (SDA, DF, SBB, SBiH, BPS) istakli su da računaju na BH blok kako bi zajednički izabrali gradonačelnika Zlatka Guzina.