Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čović za Božić sebe časti Audijem od 171.000 KM

covic-audi000

Novinska agencija Patria donosi fotografije novog skupocjenog Audija A 8, koji je kupljen za potrebe hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića.

Luksuzni automobil, čiji osnovni paket košta vrtoglavnih 142.000 KM, stigao je u Sarajevo, i uskoro će biti isporučen Predsjedništvu BiH.

Audi u kojem će se voziti Čović svakako nije osnovni model – obogaćen je sa dodatnih 30.000 KM opreme.

covic audi1

Predsjedništvo BiH raspisalo je početkom oktobra ove godine tender za nabavku novog vozila, a u tenderskoj dokumentaciji već data je navedeno da će građani Bosne i Hercegovne novi automobil za potrebe jednog od članova Predsjedništva BiH platiti čak 171.000 KM.

– Građani Bosne i Hercegovine će Dragana Čovića počastiti jako lijepim poklonom za Božić – našalio se jedan od sagovornika Patrije, član tima koji za Čovića isporučuje limuzinu.

Prošle godine Vijeće ministara donijelo je novi Pravilnik o službenim vozilima u državnim institucijama koji zabranjuje kupovinu vozila u državnim institucijama skupljih od 130.000 KM. No, Čović očito nije uspoštovao odluku.

Prema usvojenim propisima, pravo na službeni automobil visoke klase u vrijednosti do 130.000 maraka imaju sva tri člana Predsjedništva BiH, a na limuzine čija je vrijednost do 100.000 maraka državni ministri, predsjednici Ustavnog suda BiH, Suda BiH i glavni državni tužitelj.