Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čović za N1: Izetbegović zaboravlja, on to čak i ne krije

covic izetbegovic prijem dan nezavisnosti (10)

Dragan Čović kazao je gostujući u Pressingu na N1 televiziji da Bakir Izetbegović ”ponekad zaboravlja” uz konstataciju da on to ”čak i ne krije”.

Šta Izetbegović zaboravlja?

“On to čak i ne krije. Na zadnjem sastanku u Mostaru, na par opaski drugih kolega on je kazao “oprostite, nemojte se ljutiti, ja ponekad znam zaboraviti”. Mislim da je to ključni problem poimanja naših odnosa kroz zadnje tri godine, kao predsjednika stranke i članova Predsjedništva”, poručio je Čović.

Na pitanje kako je izgledala posljednja sjednica državnog Predsjedništva, Čović je kazao da nema problema ni s Izetbegovićem i da je komunikacija vrlo dobra na toj razini.

“Nemam problema ni sa Izetbegovićem. Naš sastanak kada smo se pripremali za sjednicu bio je vrlo tečan sa našim suradnicima gdje smo prošli čitavu sjednicu, u biti je dogovorili i onda dođe formalno sjednica. Sve točke se moraju donijeti jednoglasno, ne moraju po zakonu, ali ih donosimo. Niti jedna nije donesena tačka dnevnog reda koja je bila u poziciji da se preglasa između tri člana Predsjedništva i to je velika stvar. Komunikacija je vrlo dobra na toj razini, a koliko je dobra u eteru i javnosti i komunikaciji oko ključnih životnih pitanja je nešto drugo”, rekao je gost N1 televizije i dodao:

”Činjenica je da počesto se zaborave stvari koje smo dogovorili i to nam pravi probleme. Najveći dio naših dogovora se radi s našim suradnicima, i ako su u pitanju stranke ili kao članovi Predsjedništva. Mislim da je to jedan način vođenja politike i način života svakog od nas pojedinačno”, rekao je Dragan Čović.

Ima li problema između Hrvata i Srba u BiH?

“Naš zadatak je da eliminiramo bilo kakve prepreke da imamo normalnu suradnju između predstavnika tri konstitutivna naroda”, kazao je predsjedavajući Čović.