Sarajevo

Covid odjeli u Općoj bolnici prepuni: Krevet do kreveta, a ubacuju se novi

U sobama Covid odjela je krevet do kreveta i ponovo se ubacuju novi

Prethodnog dana u Covid odjele Opće bolnice ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ na bolničko liječenje je primljeno 15 pacijenata, a 3 su otpuštena kući. Covid odjeli su prepuni i jutrošnje stanje iznosi 188 pacijenata na hospitalizaciji. Na intenzivnoj njezi je 14 teških pacijenata, 11 je na postintenzivnoj, 2 pacijenta su na respiratoru,a 8 je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

U prijemnoj Covid trijažnoj ambulanti je trenutno opservirano 11 pacijenata i čeka se slobodan krevet za njihov premještaj na odjel. U posljednja 24 sata jedan pacijent je preminuo.

U sobama Covid odjela je krevet do kreveta i ponovo se ubacuju novi. Jučer je Civilna zaštita Kantona Sarajevo ovoj ustanovi posudila 100 kreveta za smještaj oboljelih od Covid-19, a sinoć su

Amina i Tarik Karić, direktori firme Authority Partners donirali 50 puls oksimetara , aparata za jednostavno mjerenje zasićenosti krvi kisikom (SpO2) te zaštitne rukacice i dezinfekciona sredstva.

Prim. dr. Marina Juroš Zovko, pomoćnica direktora za medicinske poslove i Mahir Pekić, glavni medicinski tehničar Covid odjela, zahvalili su našim sugrađanima na iskazanoj pažnji.

Naglasili su da iako su puni odjeli i stanje teško, da će svaki pacijent dobiti šansu da se liječi u ovoj ustanovi.