Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Telefonski razgovor

Crnadak i Radman: Potrebno je smiriti tenzije

igor_crnadak20334

Dodaje se da je zajednički zaključeno da su teme o kojima bi u narednom periodu trebalo intenzivnije razgovarati, između ostalog, i odlagalište nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, Pelješki most i druge

Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH, razgovarao je u srijedu telefonom sa Gordanom Grlićem Radmanom, ministrom inostranih i evropskih poslova Republike Hrvatske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Ministarstva inostranih poslova BiH navode da je tokom prvog razgovora nakon imenovanja hrvatskog ministra na tu funkciju, Grlić Radman zahvalio Crnadku za čestitku koju mu je uputio tim povodom.

Ministri Crnadak i Grlić Radman naglasili su da odnose dvije zemlje treba razvijati u pozitivnom smjeru, kao i da je potrebno smiriti tenzije koje su uslijedile nakon navodnih izjava u javnosti i demantija Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske.

Dodaje se da je zajednički zaključeno da su teme o kojima bi u narednom periodu trebalo intenzivnije razgovarati, između ostalog, i odlagalište nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, Pelješki most i druge.

Ministri su dogovorili da u narednih petnaestak dana održe i prvi neformalni susret, zaključili su iz MIP-a BiH.