Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pdp

Crnadak: Još jedna posebna sjednica, još jedna Dodikova kapitulacija

U Banja Luci se održava posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske
14.09.2022., Narodna skupcina RS, Banja Luka (BiH) – U Banja Luci se odrzava posebna sjednica Narodne skupstine Republike Srpske na kojoj poslanici razmatraju Prijedlog odluke o potvrdjivanju izjave srpskog clana Predsjednistva BiH Milorada Dodika o proglasenju Odluke o davanju agremana njemackom veleposlaniku u BiH stetnom po vitalne interese RS. Oporba u RS tvrdi da Dodik manipulise u predizbornom periodu i ne prisustvuje posebnoj sjednici NSRS, osim Nebojse Vukanovica i poslanika SPS-a. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL/PIXSELL

Crnadak kaže da je ovakva politika režima i njihovog vođe nanijela nemjerljivu štetu Republici Srpskoj

– Još jedna posebna sjednica, još jedna Dodikova kapitulacija. Nakon što je dva puta odbio da glasa za agreman novom njemačkom ambasadoru, galamio o neprijateljskoj politici Njemačke prema Republici Srpskoj, danas je ipak podvio rep, a poslanici režima nisu glasali za odbijanje agremana ambasadoru. Priča da je tako ovlastio Narodnu skupštinu da daje agremane je smiješna i providna. Pa do sada je glasao za desetine novih agremana kao član Predsjedništva i kao sada se odjednom sjetio NSRS. Ne, briga njega za skupštinu koju odavno ponižava, ovdje se radi o kukavičluku čovjeka koji zna samo da galami, a kada dođe momenat da realizuje svoju galamu, on pogne glavu – rekao je narodni poslanik Igor Crnadak.

Crnadak kaže da je ovakva politika režima i njihovog vođe nanijela nemjerljivu štetu Republici Srpskoj.

– Ko će nas ozbiljno shvatiti, ko će ovdje investirati, ako je vrhunski vođa čovjek koji iz čistog hira jedan dan skoro objavljuje rat jednoj od najmoćnijih zemalja svijeta, pa se onda kao predomišlja? Ko će ozbiljno shvatiti zemlju u kojoj vladaju politička i svaka druga nestabilnost pod vođstvom neodgovornog i korumpiranog režima? Da bismo nastavili dalje, mnogo boljim i sigurnijim putem, potrebno je da narod Dodiku odbije “agreman” 2. oktobra. A siguran sam da će tako biti – zaključuje Crnadak.