Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnadak: Riječi Dodika su mafijaška prijetnja

BiH

crnadak-dodik

Nisam se prepao Milorada Dodika – rekao je danas ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, komentirajući izjavu koju mu je uputio predsjednik RS-a da se “osveta servira hladna“.

Crnadak je na pres-konferenciji naveo da je to “mafijaška prijetnja“.

-Siledžije poput njega me nikada nisu impresionirale. Ako zatreba znam se odbraniti i od njega – rekao je Cradak potvrdivši da će i zvanično prijaviti Dodikove prijetnje MUP-u RS-a.

Kaže da normalno radi svoj posao, ali da je Dodik svojom prijetnjom uznemirio njegovu porodicu i očekuje reakciju nadležnih institucija, jer to što je rekao “može da utiče na raznorazne ludake koji žele da se dodvore Dodiku“.

Dodao je i da je preuzeo određene sigurnosne mjere, odnosno službe koje su nadležne za njegovu i sigurnost njegove porodice.

Ministar vanjskih poslova BiH je ponovio da je Dodik “ponovo slagao da on po svijetu o RS-u priča najgore“.

-To nije tačno, o RS-u govorim sve najbolje i afirmišem njen značaj. Da li su Dodika slagali ili on laže, treba njega pitati – dodao je Crnadak.

Smatra da kod Dodika postoje frustracije, jer položaj RS-a nikada nije bio bolji i to je i Crnatkova zasluga i njegovih kolega iz Saveza za promjene.

-Vjerujem da to frustrira Dodika, jer njegov i položaj njegove stranke nikada nije bio gori – tvrdi Crnadak.

Ustvrdio je i da Dodik “vidi RS kao džunglu u kojoj nema zakona, u kojoj on odlučuje ko će trošiti pare iz budžeta, ko će se zaposliti, a ko ne, zemlja u kojoj se predsjednik RS-a iživljava nad novinarima, a ministrima šalje mafijaške poruke“.

Crnadak ističe da on zagovara sasvim drugu RS od one koju želi Dodik.

-Promivišem RS u kojoj nema velikog Baje, u kojoj se poštuje zakon – istakao je šef bh. diplomatije.