Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnadak: Što prije riješiti slučaj prijetnje smrću gradonačelniku Trebinja

crnadak

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak pozvao je MUP Republike Srpske da što prije riješi slučaj prijetnje smrću gradonačelniku Trebinja Slavku Vučureviću.

Ukazao je da su prijetnje uznemirile građane tog grada, saopćeno je iz PDP-a.

-Zar trebaju početi ubijati gradonačelnike, kao u Meksiku, pa da MUP RS-a počne raditi svoj posao – upitao je Crnadak, koji je sinoć u Trebinju prisustvovao sastanku proširenog Gradskog odbora PDP-a i kandidata za odbornike na narednim izborima.

Uvjeren je da je PDP pred još jednom pobjedom u Trebinju i da to ne mogu spriječiti “ni ogroman novac, pritisci i lažna obećanja druge strane“.

Naglasio je i da je PDP pokazao kako treba da se vodi Trebinje, te da su gradonačelnik Vučurević i gradska vlast u Trebinju “među najagilnijim i najuspješnijim u BiH, posebno po pitanju realizacije brojnih međunarodnih projekata“.

Crnadak je ponovio da vlasti u RS-u moraju jednako tretirati sve općine i gradove, bez obzira ko je gdje na vlasti, te da u Trebinju, iako je ignorisano od republičkih vlasti od kako je pobijedio PDP, nije zaustavljen razvoj.

PDP