Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Melanija Trumpa nije prekršila vizne propise kada je bila manekenka?

BJX2IEBCIAM-4P-

Supruga Donalda Trumpa, republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Državam, Melanija Trump odbacila je navode da je prekršila vizne propise kada je prije 20 godina počela da radi kao model u New Yorku.

Ona je u saopćenju navela da je imigracione zakone uvijek poštovala, prenosi BBC, uz ocjenu da Melanija Trump ipak treba da objasni koji tip vize je koristila u vrijeme kada su je 1995. godine kao manekenku fotografirali u New Yorku.

Njen suprug Donald Trump je tokom predizborne kampanje zauzeo čvrst stav u pogledu ilegalne imigracije, a njegov tim je do sada odbijao da precizira koju vrste vize je Melanija imala i u kom periodu.

Melanija Trump kaže da je kao model u Sjedinjenim Državama počela da radi 1996. godine, ali su, kako izgleda, njene golišave fotografije koje je prošlog vikenda objavio jedan tabloid iz New Yorka napravljene 1995. godine za francuski magazin koji je u međuvremenu ugašen.

BBC navodi da ova proturječnost pokreće pitanja o njenom imigracionom statusu u to vrijeme i o tome da li je imala prava da radi.

Vlasnik modne agencije Paolo Zampoli kaže da je garantovao za Melaniju Trump kako bi dobila radnu vizu H1B 1996. godine, prenosi Tanjug.

Ona tvrdi da je morala da se vraća u rodnu Sloveniju svakih nekoliko mjeseci kako bi obnovila dozvolu, ali je to, primećuje BBC, samo generalno neophodno za turističke i poslovne vize, ali ne i za dozvole za rad.

Mediji postavljaju pitanje Melanijinih viza u trenutku kada njen suprug, prolazi kroz burnu sedmicu, uz navode o dubokim podjelama u njegovoj Republikanskoj partiji nakon što je iznio niz kontroverznih izjava.

Donald Trump, međutim, uporno tvrdi da je njegova predizborna kampanja jedinstvena.

Najnovija zbrka u vezi sa viznim propisima i radom Melanije Trump u Sjedinjenim Državama u prošlosti mogla bi, ipak, da nanese znatnu štetu predizbornoj kampanji republikanskog kandidata, s obzirom na njegove oštre poglede kad je riječ o ilegalnim imigrantima i kritike o upotrebi vize H1B koju smatra pretjerano rasprostranjenom, zaključuje BBC.