BiH

Potpredsjednik PDP-a

Crnadak: Vlasti je bilo najlakše da sve pozatvara i uvede policijski sat

11/05/2020

. Trudili smo se da kriticizam svedemo na najniži nivo, osim kada smatramo da je nešto izuzetno pogrešno i opasno

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa Igor Crnadak rekao je danas da se tokom proteklog perioda, od uvođenja vanredne situacije, zatim vanrednog stanja, PDP ponašao izuzetno odgovorno.

„Već 20. marta smo Vladi Republike Srpske predložili set mjera za očuvanje i sanaciju štetnih posljedica u privredi, koje su djelimično prihvaćene. Solidarno smo prikupili novčana sredstva i donirali Klinici za infektivne bolesti UKC i porodicama u socijalnoj potrebi. Trudili smo se da kriticizam svedemo na najniži nivo, osim kada smatramo da je nešto izuzetno pogrešno i opasno, a čak su se visoki funkcioneri naše stranke stavili na raspolaganje institucijama Republike Srpske da pomognu svojim kapacitetima. Tokom čitavog perioda smo bili i ostaćemo proaktivni“, kaže Crnadak.

On kaže da su neke mjere bile pretjerane.

„Opreza nikada na odmet, ali tokom prethodna dva mjeseca narod je pokazao veliku količinu odgovornosti. Vlasti je bilo najlakše da sve pozatvara, uvede policijske časove, ali pravi test je tek sada očekuje, a to će biti povratak u redovno stanje i saniranje posljedica neaktivnosti privrede“, dodao je Crnadak.

Crnadak kaže da su tek sada u punom smislu vidljive neke ranije pogrešne politike.

„Uništavanje Robnih rezervi je za većinu bila tek jedna tema o kojoj opozicija priča, ali kada dođemo u situacije poput ove tek se uvidi njihov značaj. Sada kad treba pomoći privredi, kada se posebno osjeti nestanak stotina miliona, pa i milijardi KM iz budžeta RS, možemo ponoviti da se ova vlast nedomaćinski odnosi prema republici i narodu. Dobar domaćin ne rasipa, ne otima, nego skuplja za ovakve dane“, zaključuje Crnadak, saopćeno je iz PDP-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.