Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čubrilović: Još nije stigla odluka o suspenziji referenduma u RS

cubrilovic

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da u NSRS još nije stigla odluka o suspenziji referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH.

“Ova odluka još nije stigla u Narodnu skupštinu Republike Srpske. O tome još ima vremena da se razgovara i vjerujem da će se sve o odvijati u okviru zakona”, rekao je Čubrilović novinarima nakon posjete gradilištu Hidroelektrane “Bočac dva” sa direktorom “Hidroelektrana na Vrbasu” Nedeljkom Kesićem.

Komentarišući medijske navode o njegovom sukobu sa liderom DNS-a Markom Pavićem, Čubrilović, koji je potpredsjednik te stranke, kaže da nije čuo za takve sukobe.

“Nisam ni čuo da su bili medijski, niti da ima sukoba”, rekao je Čubrilović istakavši da ima veoma dobar i korektan odnos sa liderom DNS-a.

Upitan da li će DNS na narednim izborima insistirati na jednoj od važnijih funkcija, Čubrilović je potvrdio da politika DNS-a ide ka tome da na predstojećim izborima dobije jednu od tih pozicija.

“To će umnogome zavisiti sa kojim ćemo se koalicionim partnerima dogovarati i u kojem ćemo domenu ići samostalno. Ima još vremena za to i još se time ne bavimo”, rekao je Čubrilović.