Snijeg u regionu pravi probleme, bez struje ostalo 1.600 domaćinstava

struja snijeg

Oko 1.600 domaćinstava na području Ivanjice, Nove Varoši i Sjenice ostalo je bez struje uslijed snijega.

Zamjenik predsjednika Opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je za “Glas Srbije” da je u ovoj opštini bez struje 900 domaćinstava, a najteža je situacija u golijskim selima – Erčegama, Bratljevu i Kovilju.

Mitrović je rekao da u pojedinim selima struje nema od juče ujutro, a da se još ne zna kada će biti uspostavljeno snabdijevanje električnom energijom.

On je naveo da je Elektrodistribucija dočekala snijeg nespremno i da najveći problem predstavlja loše stanje niskonaponske mreže.

Oko 600 domaćinstava bez struje je u opštini Nova Varoš, a najkritičnije je u selima oko Jasenova, Trudovo i Murtenica, kao i zlatarska sela ka Sjenici.

Predsjednik opštine Nova Varoš Radosava Vasiljević rekao je da su zbog težine snijega grane pale po provodnicima niskonaponske mreže i pokidale ih, a ponegdje su oboreni i stubovi.

Na teritoriji opštine Sjenica problema ima u snabdijevanju električnom energijom sela Gonje, Mašovići i Pralja na Jadovniku, gdje je bez struje ostalo oko 60 domaćinstava, a još devet u dva sela koja pripadaju mjesnoj zajednici Bare.

Direktor Elektrodistribucije Sjenica Rušid Mešić rekao je da se do kraja dana očekuje da budu otklonjeni svi kvarovi.