Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

Čubrilovićevo objašnjenje zašto nije zakazana posebna sjednica NSRS je pomalo konfuzno

nedjeljko_cubrilovic_AA (1)

Predlagači informacija su predsjednik RS Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i klubovi poslanika SNSD, SP, Demosa, Ujedinjene Srpske, NPS i Poslaničke grupe NDP

Nakon što posebna sjednica NSRS ipak nije zakazana kako je najavljivano, oglasio se predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović.

Predsjednik Narodne skupštine RS izjavio je danas u Banjaluci da neće biti odgođena posebna skupštinska sjednica o vraćanju nadležnosti i da oni koji tvrde suprotno žele politizovati situaciju.

– Nismo usaglasili termin posebne skupštinske sjednice zbog obaveza predlagača sjednice, ali smo utvrdili prijedlog dnevnog reda. Po završetku redovne sjednice biće održana posebna – rekao je Čubrilović novinarima nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine RS, prenosi RTRS.

No, u jutrošnjoj odluci Kolegija NSRS nije spomenuto da će “posebna” sjednica biti odražana odmah nakon završetka redovne. Podsjećamo, Кolegij je odlučio da će 19. redovna sjednica početi u srijedu, 24. novembra, u 10.00 sati, a da će po njenom završetku Кolegij tek odrediti termin održavanja 24. posebne sjednice.

Predlagači informacija su predsjednik RS Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i klubovi poslanika SNSD, SP, Demosa, Ujedinjene Srpske, NPS i Poslaničke grupe NDP.

Čubrilović je naveo da bi na redovnoj skupštinskoj sjednici, koja je zakazana za 24. novembar, trebalo da bude razmatrano 19 akata od čega sedam prijedoga zakona, četiri nacrta i više izvještaja od kojih Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta RS za prvih šest mjeseci ove godine.

Redovna sjednica zakazana je u 10.00 sati.