BiH

Zastupnica Naše stranke

Ćudić: SDA-u treba alibi za potpis na izmjene Izbornog zakona koje nameću (VIDEO)

11/02/2019

Da sam na mjestu Izetbegovića itekako bih zagovarala ulazak bh. bloka u vlast, kaže Čudić

Gostujući na FACE TV Sabina Ćudić, članica naše stranke i zastupnica u federalnom parlamentu, dotakla se nekoliko tema, a pozdravila je i odluku SDP-a da neće ulaziti u vlast sa nacionalnim strankama.

“Mislim da je SDP pokazao jednu zrelost i ozbiljnost da analizira detaljno situaciju i donese takvu odluku. Za Našu stranku ta je odluka donešena davno i mi smo jasno donijeli i prema građanima i biračima. Mi nismo tu da ucjenjujemo Bh. blok niti da bilo koga oslovljavamo”, kazala je Ćudić.

Osvrnula se i na gostovanje Željka Komšića u Centralnom dnevniku te optužbe da se Naša stranka bavi samo kantonalnim nivoom.

“Ja mislim da nam u ovom momentu, u doba centrifuge histerije vezane za ulazak BH bloka u vlast, najmanje nam je potreban i ego i brzopletost i ishitrenost u davanju izjava. Možda bi interes Naše stranke bio da ostane u opoziciji, ali se ne vodimo stranačkim interesom. Nedostatak opozicije izuzetno je opasan, kada pogledati u regionu i šire”, smatra potpredsjednika Naše stranke.

Osvrnuvši se na izjave Bakira Izetbegovića te njegove konstatacije da Naša stranka ne smije ući u vlast, te da je to kukavički čin, ona je rekla:

“Mislim da je to najblaže što je rekao lider SDA i to u političkom žargonu rečeno, nije toliko problematično. Izrečene su mnogo opasnije stvari. Najiskrenije očekujem povlačenje tih izjava”.

Istakla je da spona između SDA, HDZ-a i SNSD-a učešćem BH bloka u vlasti ne može prekinuti.

“Da sam na mjestu Izetbegovića itekako bih zagovarala ulazak bh. bloka u vlast, jer bi imao alibi za potpis na izmjene Izbornog zakona koje nameće”, kazala je Ćudić.

Smatra da ukoliko se sjednica Doma naroda ne održi u toku naredne sedmice, odgovornost leži na SDA i HDZ-u.

“Građanima ništa ne znači čija je odgovornost, već kako odblokirati te procese. Ovo nije vrijeme za politikanstvo, ovo nije momenat niti momenat za rješavanje Hrvatskog pitanja preko leđa građana, stoga pozivam gospodu Bradaru da po hitnom postpuku sazove sjednicu starog Doma”, smatra ona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.