Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najposjećenija dječija predstava

Cultus BH u Münchenu organizirao dječiju manifestaciju s podjelom paketića

Cultus_BH_Kako_su_vile_zacarale_vilenjaka_2018_005 (3)

Cultus BH je za ovu manifestaciju organizirao predstavu “Kako su vile začarale vilenjaka” udruženja dramskih glumaca “Mundo Mondo” iz Sarajeva, čiju režiju potpisuje Mario Drmać, a koju izvode glumice Alisa Čajić-Drmać i Ivana Vojinović, te glumci Adis Omerović i Emir Fejzić

Cultus BH, bosanskohercegovački kulturni centar sa sjedištem u Münchenu, organizirao je treću godinu zaredom dječiju manifestaciju s podjelom paketića, kojoj je prisustvovalo više od 200 djece i 600 gostiju.

Ovo je bila dosada najposjećenija dječija predstava u organizaciji Cultus BH, za koju su ulaznice sedmicama unaprijed bile rasprodane, saopćeno je iz Cultus-a BH.

Cultus BH je za ovu manifestaciju organizirao predstavu “Kako su vile začarale vilenjaka” udruženja dramskih glumaca “Mundo Mondo” iz Sarajeva, čiju režiju potpisuje Mario Drmać, a koju izvode glumice Alisa Čajić-Drmać i Ivana Vojinović, te glumci Adis Omerović i Emir Fejzić.

Cultus BH je u okviru ovogodišnje manifestacije paketiće za djecu pripremio u saradnji sa udruženjem “Korak po korak” iz Tuzle, koje pomaže mladima s intelektualnim poteškoćama sa područja Tuzle i Lukavca.

– Osim što smo imali unikatne vrećice i time uljepšali našu dječiju manifestaciju, ujedno se radujemo što možemo pružiti mali doprinos da centar ‘Korak po korak’ nastavi svoj rad – izjavili su članovi upravnog odbora Cultus BH.

Cultus BH je neprofitno udruženje koje je osnovano 2012. godine u Münchenu i koje podržava interkulturalno razumijevanje, integraciju, obrazovanje i kulturnu razmjenu između građana Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Cilj i glavna ideja udruženja je da se proširi i poboljša kulturna ponuda u Münchenu, i to kroz pozorišne predstave, koncerte, izložbe ili čitanja umjetnika porijeklom kako iz BiH tako i iz svih ostalih zemalja bivše Jugoslavije.

U organizaciji Cultusa do sada su u Münchenu održane predstave i koncerti velikih imena kao što su Zijah Sokolović, Josip Pejaković, Damir Nikšić, Damir Imamović, Rambo Amadeus, Letu štuke i Josipa Lisac.