Curić: Napravit ćemo najmodernije studentske domove

studentski_centar_1201_markica

U sarajevskim studentskim domovima u Nedžarićima i na Bjelavama bit će organizirana ambulanta, a uprava Javne ustanove Studentski centar Sarajevo najavljuje nova unapređenja.

Direktor Studentskog centra Tarik Curić na konferenciji za medije je kazao da je novi menadžment ove ustanove u protekloj godini napravio nekoliko pozitivnih koraka, među njima ambulante u sklopu studentskih naselja, u kojima će biti i stomatološke ordinacije, nove studentske kafe klubove te brzi internet i televizore u svim sobama.

– Uz drugi paviljon na Bjelavama koji je napravila Vlada Kantona Sarajevo i ostale zgrade ćemo renovirati, da bismo odgovorili svim potrebama naših studenata, ali i da možemo primiti strane – rekao je Curić.

Poručio je da će napraviti najmodernije studentske domove i riješiti dugovanja, te da će firma početi pozitivno poslovati.

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Zilha Ademaj izrazila je zadovoljstvo da će studenti dobiti, u sklopu studentskih naselja, ambulante porodične medicine, naglašavajući da se u protekloj godini intenzivno radi na poboljšanju prava studenata.

– Moja želja je bila da studenti dobiju zdravstvenu zaštitu, naročito oni iz drugih kantona. Odlučili smo da organiziramo po jednu ambulantu, koje će imati ambulante poridične medicine u dvije smjene, kao i stomatološke ordinacije – rekla je Ademaj.

Najavila je da će ambulante biti opremljene savremenom opremom, a da će studenti imati blagovremenu zdravstvenu zaštitu.