Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Studentski centar u Sarajevu realizovao zahtjeve studenata

studentski centar sarajevo
Foto: D. Begović

Novo rukovodstvo Javne ustanove “Studentski centar” Sarajevo, u saradnji sa Udruženjem studenata Studentskog centra realiziralo studentske zahtjeve koji su ispostavljani duži niz godina u proteklom periodu, a koji se prije svega odnose na poboljšanje studentskog standarda. Imate priliku da se upoznate sa realiziranim aktivnostima i to:

– Renoviranje 8. sprata u SD Nedžarići koji će ispuniti sve standarde za odvijanje normalnog i nesmetanog studentskog života,

– Otvorenje renoviranog Caffe-bar- a u Studentskom domu Nedžarići, u kojem studenti mogu provoditi svoje slobodno vrijeme,

– Otvorenje renoviranog Restorana studentske ishrane,

– Uspostavljanje maloteretnog dizala za potrebe Kuhinje Studentskog doma Nedžarići, koji će unaprijediti higijenske i ostale uslove u sklopu segmenta ishrane.

Novo rukovodstvo Studentskog centra je poseban akcenat stavilo na preduzimanje svih koraka za dobijanje bezbjedonosnih dokumenata, koje Ustanova ranije nije posjedovala, a odnose na procjenu ugroženosti od požara, zaštite od požara i plan evakuacije.

U narednom periodu Javna ustanova “Studentski centar” Sarajevo planira izvršiti realizaciju projekta utopljavanje objekata Studentskog naselja Bjelave, koje će rezultirati velikim uštedema energenata.

Pored toga planirano je i otvaranje stomatološke ordinacije za potrebe studenata – korisnika njihovih usluga. Takođe, Ustanova će zajedno sa studentima istrajati na ispunjenju najvažnijeg studentskog zahtjeva – uvođenje trećeg obroka – doručka, o čemu je sačinjen Elaborat o opravdanosti uvođenja trećeg obroka (doručka) i drugog obroka nedjeljom za studente korisnike usluga domova JU Studentski centar.

JU “Studentski centar” Sarajevo će i dalje nastojati promovirati pozitivne vrijednosti Studentskih domova, kao i prednosti stanovanja u jednoj ovakvoj Ustanovi, te zajedno sa Univerzitetom u Sarajevu upotpuniti potrebe studenata za sticanje akademskog znanja.