Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SNSD-ovci u Doboju

Cvijanović na protestu: Ovo je samo generalna proba za ono što može da uslijedi

zeljka cvijanovic
Foto: RTRS

Članica Predsjedništva BiH je iz Doboja poručila da “nikakav Schmidt nije nadležan da donosi ili mijenja bilo kakve zakone, niti da kreira šta je to u zakonu bitno i šta se to smatra krivičnim djelom”

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović izjavila je danas u Doboju da je protest građana Republike Srpske “samo generalna proba za ono što može da uslijedi ukoliko nastave da maltretiraju institucije i građane Republike Srpske”, prenosi Srna.

“Ovo je miran i dostojanstven skup i naravno da je mogao da bude održan u Sarajevu da ga nisu zabranili njihovi nadležni organi”, rekla je Cvijanović.

Na skupu podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika” Milošu Lukiću u Doboju, ona je istakla da je ponosna što se ovdje narod okupio, jer “zna da treba da brani institucije i Republiku Srpsku”.

“Ovo je samo generalna proba za ono što može da uslijedi ukoliko nastave da nas maltretiraju. A maltretiraju nas kada ne dozvoljavaju da Narodna skupština Republike Srpske obavlja svoj posao, jer je Skupština ta koja donosi zakone, da predsjednik Republike ne može da obavlja svoj posao, da potpisuje ukaze, proglašava zakone”, rekla je Cvijanović.

Ona je navela da su to sve stvari kojima su svi svjedočili u prethodnom periodu voljom jednog, kako je rekla, “neizabranog stranca koji je napravio takvu situaciju u kojoj predsjednik Republike Srpske treba da odgovara za nepostojeće krivično djelo”, te poručila da “nikakav (Christian) Schmidt nije nadležan da donosi ili mijenja bilo kakve zakone, niti da kreira šta je to u zakonu bitno i šta se to smatra krivičnim djelom”.