Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvijanović: Nema reformske agende dok se ne usvoji sporazum o zajmu

Zeljka-Cvijanovic1111

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je uvjet da se usvoji reformska agenda, ratifikacija sporazuma o kreditu s Svjetskom bankom, na čemu RS već duže insistira.

-Došli smo do vrlo prihvatljivije verzije te agende – rekla je Cvijanović ističući da od te agende neće biti ništa ako se ne nastavi program zajma za politiku razvoja Svjetske banke DPL, jer je i provođenje agende na entitetima.

Ona je u izjavi novinarima u Banjoj Luci dodala da će Predsjedništvo BiH sutra samo informativno razmatrati reformsku agendu, te da je o tome u subotu razgovarala s predsjedavjućim Draganom Čovićem i da je rečeno da oni žele da daju podršku reformama.

Cvijanović je “nenormalnom situacijom“ nazvala to što ranije u parlamentu BiH nije ratifikovan sporazum o kreditu sa Svjetskom bankom, optuživši SDS i Mladena Bosića da je stopirao taj kredit, jer nisu dovoljno upoznati s povoljnim programom zajma za politiku razvoja tzv. DPL.

-To su svakako pare koje pripadaju građanima. Govorimo o 35 miliona ili 36 miliona KM, koji treba da pripadnu budžetu za izvršenu reformu – rekla je Cvijanović ističući da se nada da će taj kredit biti podržan te da žali “što se RS morala služiti svim i svačim“ da dođe do ratifikacije tog zajma.

Žali što Bosić i SDS, kako kaže, sve ovo nisu na vrijeme shvatili.