Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivanić: Interes srpskog naroda u BiH je da zajedno idemo ka EU

mladen-ivanic111

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić je, na pitanje novinara kako ocjenjuje komentar Milorada Dodika da on i Mladen Bosić više rade za BiH nego za Republiku Srpsku (RS), kazao da predsjednik bh. entiteta Republike Srpske ima osebujan stil političke komunikacije i da Beograd nije mjesto gdje Srbi iz RS-a treba da vode političku borbu, već treba da budu dio političke saradnje.

“Čuvat ću interese srpskog naroda, ali to ne znači da svaki dan treba da budem u sukobu”, rekao je Ivanić.

On je istakao da je interes srpskog naroda da zajedno s druga dva naroda ide ka Evropskoj uniji.

“Stabilna BiH sa stabilnom Republikom Srpskom je u interesu srpskog naroda, a Beograd nikada nećemo koristiti za unutrašnje političke sukobe”, rekao je Ivanić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić se nadovezao na Ivanića i istakao da poštuje i njega kao i Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića o kojima nije nikada niti će reći loše riječi.

“Kao predsjednik najveće političke stranke u Srbiji nijednog sekunda se nismo miješali u izbore u RS-u. Poštovali smo volju naroda u RS kao što ćemo poštovati i volju naroda u BiH i Crnoj Gori. To je odgovorna politika koju ćemo nastaviti i u budućnosti”, rekao je Vučić.

Dodao je da danas govori isto ono što je govorio i prije sedam ili 20 dana, te da je to ozbiljna politika koja će davati dobre rezultate.