Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvijanović: Podržavam referendum o knjiženju vojne imovine

cvijanovic

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović podržala je danas ideju organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata u vezi sa pokretanjem pitanja održavanja referenduma o knjiženju vojnih lokacija u Srpskoj na Ministarstvo odbrane BiH.

Cvijanovićeva je rekla da je riječ o otimanju imovine Republike Srpske i da je to priča koja neće biti zaustavljena na jednom primjeru.

Ona je naglasila da je važno šta građani Republike Srpske misle o tome da Ministarstvo odbrane ili neko na nivou BiH postane vlasnik ili mu se dodijeli neko zemljište.

“Nisam sigurna da građani Republike Srpske žele da bilo šta od imovine Republike Srpske pređe na bilo koju instituciju, uključujući i Ministarstvo odbrane, ma kako nam objašnjavali da je to važno zbog reformi i aktiviranja MAP-a”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je ponovila da građani imaju pravo da se izjasne na referendumu kada je riječ o bilo kojem važnom pitanju, posebno uključujući ono što bi značilo oduzimanje nekih njihovih prava i kada je riječ o ulasku u NATO.