Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvijanović: Priča o “kupovini poslanika” drži opoziciju na okupu

zeljka-cvijanovic

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović nazvala je danas „najobičnijim cirkusom“ nastup opozicije povodom navodnog audiosnimka o „kupovini poslanika u RS“.

– Još jedan igrokaz potrošene opozicije – navela je Cvijanović u izjavi Feni, komentirajući tvrdnje opozicije u Narodnoj skupštini RS-a da je forenzička analiza potvrdila autentičnost audiosnimka, na kojem se, navodno, čuje glas premijerke RS-a kako govori o „kupovini“ poslanika u RS-u.

[pull_quote_right]Opozicija u Narodnoj skupštini RS-a je danas, nakon što je predstavila informaciju o autentičnosti audiosnimka iz „afere kupovina poslanika u RS“, zatražila od Željke Cvijanović da podnese ostavku[/pull_quote_right]

– Nakon što su pokušali da naprave cirkus od Narodne skupštine Republike Srpske, pa im to nije pošlo za rukom, onda se opozicija okrenula privatnim detektivskim agencijama. Tragikomično. Očito je priča o snimku jedina tema koja ih još drži na okupu i kojom nastoje da prikriju svoje katastrofalne greške koje čine u Sarajevu, sopstvenu političku slabost i unutrašnja cijepanja – ustvrdila je Cvijanović.

Budući, kaže, da su i sami opozicionari rekli da materijal koji prezentuju nije pravno upotrebljiv, ostaje joj jedino da i „ovaj današnji nastup opozicije nazove najobičnijim cirkusom“.

Opozicija u Narodnoj skupštini RS-a je danas, nakon što je predstavila informaciju o autentičnosti audiosnimka iz „afere kupovina poslanika u RS“, zatražila od Željke Cvijanović da podnese ostavku, jer je to, kako navode, najmanje što može da uradi nakon što je “slagala” građane RS-a, tvrdeći da je u ovom slučaju „nevina kao dječija suza“.

Ako Cvijanović ne podnese ostavku, preduzet će, kažu, određene mjere, ali o njima nisu danas govorili.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić je danas na pres-konferenciji kazao da je, na njegov zahtjev, forenzička analiza snimka obavljena u Nacionalnom forenzičkom institutu u Holandiji.

Svjesni su, kaže, da sve ovo ne može biti dokaz za pravno gonjenje, ali ističe da su u sličnim situacijama u svijetu akteri tih slučajeva podnosili ostavku.